KHL:n ehdottomaan tähtikaartiin kuuluva hyökkääjä Teemu Hartikainen on nyt perustellut Ilta-Sanomille UFA:n suomalaisketjun ratkaisua jäädä pois Latviassa perjantaina starttaavista jääkiekon MM-kisoista.

Hartikaisen johtamaan KHL:n tehokkaimpaan hyökkäysketjuun kuuluvat myös Markus Granlund ja Sakari Manninen.

Hartikainen huomauttaa, ettei suomalaiskolmikon poisjäänti johtunut Suomen maajoukkueen valinnoista.

– Sekä Jere (Lehtinen, GM) että Jukka osoittivat hyvin konkreettista mielenkiintoa. Meidät olisi kyllä haluttu ketjuna mukaan, mutta tällä kertaa jokainen jäi omista syistään pois. Mitään pahaa verta maajoukkuetoimintaa kohtaan ei ole taustalla, Hartikainen valaisi IS:n haastattelussa.

Hartikaisen henkilökohtaisen päätöksen taustalla oli lopulta se, ettei hän halunnut jättää perhettään MM-kisoihin järjestetyn kuplaelämän takia.

– Elettiin Ufassa koko lailla kuplamaisissa oloissa. Sitä herkkua on nyt tiedossa Latviaan valituille lisää. Ei voi kuin toivottaa pojille jaksamista. Lisäksi omalla taustalla on muita henkilökohtaisia syitä, Hartikainen sanoi.

– Kun 4-vuotias poika näin monella tavalla raskaan kauden jälkeen sitten pyytää isää jäämään kotiin, niin sinnehän sitä on jäätävä. Mutta en tosiaan millään lailla ole sulkenut A-maajoukkueen ovia, jos palvelukseni jatkossa kelpaavat. Olen MM-kisoissa pelannut ja tiedän tason. Motivaation on oltava 100 prosenttia. Jos jää vähänkin alle, on jäätävä pois.