Hyväksytäänkö tämä selitys? Ruutitynnyrin lailla räjähtänyt Tom Wilson perusteli nyt noloa sekoamistaan

© Kuva: Getty Images

NHL:n viikon puhutuin aihe on ollut Washington Capitalsin sekopää Tom Wilsonin toiminta, kun hän käsitteli kovin ottein äskettäin NY Rangers -pelissä niin Pavel Butshnevitshia, Ryan Stromea kuin Artemi Panariniakin.

Pelissä ison käytösrangaistuksen saanut Capsin ruutitynnyri sai matsin jälkeen riehumisestaan käsittämättömän sanktion, NHL:n maksimisakot. Se tarkoittaa nykysäännöillä 5 000 dollaria, ja rangaistusta pidetään kiekkopiireissä kaikkiaan syystä täysin hämmentävänä.

Moni piti myös Wilsonia täysin kahjona, kunnes pelaaja tulikin yhtäkkiä julki sanojensa kanssa TMZ:lle. Wilson halusi puolustaa veskari Vitek Vanecekia.

– Rangersin ukko meni maalille mailoineen ja potkaisi vahtia. Nuorena jääkiekkoilijana minulle opetettiin puolustamaan maalivahtia – joten tein niin.

– Varmaan kaikkien ensireaktio on heittää toinen pois veskarin kimpusta. Niin itse ainakin ajattelin sillä hetkellä.

No, hyväksytään, kun hammasta purraan.

Jotenkin tapaus sai silti myöhemmin vielä koomisempia piirteitä NHL:n uuvattien puuhaillessa Butshnevitshille toisesta tilanteesta yhden ottelun pelikiellon. Venäläinen huitoi joukkueiden seuraavassa kohtaamisessa Anthony Manthaa mailalla naamatauluun – kenties kostoksi? – saaden ottelurangaistuksen ja päälle yhden ottelun käsittäneen pelikiellon.

Lisäksi Rangers vaati kurinpitopamppu George Parrosin, tappelija urallaan itsekin, eroa – ja palkinnoksi joukkue sai 250 000 dollarin sakot.