Colorado Avalanche oli yksi suurimmista mestarisuosikeista ennen NHL-pudotuspelien alkua. Tähän mennessä ennakkosuosikin asema on ollut ansaittu. Joukkue on voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan St. Louis Bluesia vastaan.

Ykkösketjun laidalla pelaava Mikko Rantanen on ollut niin ikään kovassa iskussa. Kahdessa pudotuspeliottelussa suomalaishyökkääjä on kerännyt tehot 0+4=4. Lukemallaan hän on pudotuspelien pistepörssin jaetulla seitsemännellä sijalla.

Koko NHL-uransa ajan Rantanen on ollut poikkeuksellinen pudotuspelipelaaja. Hän on iskenyt ratkaisupeleissä huimat 1,23 pistettä per ottelu. Lukema kuuluu koko NHL-historian ehdottomaan eliittiin. Pistetahdillaan Rantanen on koko NHL-historian seitsemänneksi tehokkain pudotuspelipelaaja.

Vielä kovempi suoriutuja on ollut tutkapari Nathan MacKinnon. Sentteri on iskenyt aivan huimat 1,45 tehopistettä pudotuspeliottelua kohde. Hän on lukemallaan kaikkien aikojen kolmonen.

Coloradon tehokaksikon taakse jää muun muassa suomalaislegenda Jari Kurri. Monta Stanley Cup -mestaruutta urallaan voittanut Kurri iski pudotuspeleissä 1,17 pistettä ottelua kohden.

Kaikkien aikojen ykkönen on tietysti Wayne Gretzky. Hän takoi tehoja ratkaisupeleissä 1,84 pistettä per peli -tahdilla.