Colorado Avalanchella riittää NHL:n pudotuspeleissä aihetta iloon, kun joukkue löi lauantaiyönä St. Louis Bluesin avauskierroksen otteluparissa jo kolmannen kerran. Selvä 5-1-voitto vei Avsin ratkaisevan tuntuiseen 3-0-johtoon.

Coloradon suomalaisista Mikko Rantanen on ollut pelipäällä, ja hän on summannut kolmessa pelissä tehot 0+4 (+4). Nousiaisten lahjalla NHL:lle toki voisi olla kasassa enemmänkin pisteitä – ja etenkin maaleja, jos hän ei olisi möhlinyt Blues-sarjassa muutamaa todellista namupaikkaa.

Ensiksi kävi näin, kun Bluesin Jordan Binnington vesitti suomalaisen ja paraikaa pelikiellossa olevan Nazem Kadrin kaksi-nolla-hyökkäyksen totaalisesti avausosassa.

Rantasella oli tonttia myös kolmannessa pelissä, nyt Cale Makarin passista. Suomalaiselle ei kuitenkaan kelvannut tämäkään avopaikka, josta veto lähti kieltämättä hiiren verran vaikeasta asennosta.

Yhtä kaikki, Colorado marssii ja on enää voiton päässä kakkoskierroksen paikasta. Joukkue pääsee yrittämään sarjan katkaisemista ensimmäisen kerran sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

LUE LAUANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Ei minkäänlaista kunnioitusta – Tuukka Raskin ennätys jäi varjoon, kun Bruins-pelaaja rusikoitiin sairaalaan – Caps-leiriin painava viesti: ”Vastaamme tarvittaessa”

Nyt tuli valtava kakku! Colorado-hyökkääjä sivuun ruman töötin takia – sanktio voi jatkua jopa ensi kaudelle