Pettymykseen kautensa päättänyt Edmonton Oilers on halukas tarjoamaan jatkosopimusta runkosarjassa loistaneelle konkarivahti Mike Smithille. Oilersin torjuntavastuuta kantanut 39-vuotiaasta on tulossa rajoittamaton vapaa agentti.

Samaan hengenvetoon Oilersin toimitusjohtaja Ken Holland kommentoi, että hän puntaroi mahdollisia ulosostomahdollisuuksia. Joukueen palkkakattotilanne on todella tiukka.

Tämä saattaa hyvinkin taroittaa suomalaisvahti Mikko Koskisen ulosostoa Edmontonista. Suomalaisvahti ei ole onnistunut nappaamaan ykkösvahdin paikkaa Smithiltä, eikä hänen sopimustakaan ole kuin vuosi jäljellä.

Edmonton haluaa kuitenkin voittaa nyt, joten suomalaisen runsas 4,5 miljoonan vuosipalkka voi olla houkutteleva vaihtoehto ulosostettavaksi. Verrattaessa Smith tienasi menneellä kaudella vain 1,5 miljoonaa dollaria.

Oilers putosi NHL:n pudotuspeleistä suoraan neljässä ottelussa Winnipeg Jetsille. Edmonton oli Pohjoisen divisioonan toinen, mutta ei onnistunut voittamaan yhtäkään peliä tosipeleissä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.