Wayne Gretzkyltä lähes mielipuolinen arvio Connor McDavidistä – uskomaton rajapyykki pian rikki? ”En yllättyisi siitä!”

Edmonton Oilersin kanadalaiskapteeni Connor McDavid on parhaillaan matkalla kohti ylivoimaista pistepörssivoittoa NHL:n tynkärunkosarjassa.

NHL:n valovoimaisin supertähti on iskenyt kauden 45 ottelussaan täysin käsittämättömät 77 (25+52) tehopistettä johtaen NHL:n pistepörssiä 13 pisteen erolla ennen seurakaveriaan Leon Draisaitlia.

Edelleen käytännössä kaikkia NHL:n merkittävimpiä ennätyksiä hallussaan pitävä Wayne Gretzky uskoo McDavillä olevan kaikki saumat rikkoa tällä kaudella huima merkkipaalu huolimatta 56 otteluun typistetystä runkosarjasta.

– En yllättyisi siitä, että hän ylittäisi 100 tehopisteen rajan (tällä kaudella), ”Ysiysi” kommentoi Sportnetille.

– Se, mitä hän tekee, on kerran sukupolvessa nähtävä temppu ja paljon vaikeampaa kuin se, mitä itse tein omina pelivuosinani, Gretzky vertailee.

– Olen ylpeä siitä, mitä olen saavuttanut, mutta nykyajan pelaajat on valmennettu eri tavalla. Välineet ovat parempia ja heitä valmennetaan aivan eri tavoin kuin ennen. Pelaaminen on nykyään vaikeampaa – ja olen ensimmäisenä valmis myöntämään tämän, Gretzky lataa.

Täyteen sataan tehopisteeseen tämän kauden runkosarjassa yltäminen vaatisi McDavidiltä viimeiseen 11 peliin 23 tehopistettä.