Florida Panthers varmisti viime yönä paikkansa NHL-pudotuspeleissä, ja tuon paikan ratkaisseet sarjapisteet irtosivat Nashville Predatorsilta lukemin 7-4. Floridan kapteeni Aleksander Barkov oli matsissa taas kerran erinomaisessa vireessä, kun hän nakutti tiskiin tehot 2+1=3.

Illan ensimmäisen maalinsa Barkov tykitti komeasti ranteella. Hänelle jäi paljon tilaa, ja suomalaissentteri päätti lähteä yrittämään itse ratkaisua. Toinen osuma oli huikea suoritus. Barkov taisteli itsensä läpi useammasta Nashville-pelaajasta ja laukoi kiekon pienestä kulmasta sisään.

Suomalaisen lähiaikojen virettä kuvastaa parhaiten tämän esimerkiksi 20 edellisen ottelun saldo 16+9=25 aikavälillä 10.3.-28.4. Floridan sivuilla tämän aikavälin Barkovin virettä kuvailtiin eeppiseksi.

– Pelasimme todella hyvin kolmoserän, olimme heidän alueella liki koko erän. Olen todella tyytyväinen tulokseen ja onnellinen siitä, että menemme pudotuspeleihin, suomalainen summasi tyynesti, tyylilleen uskollisena liekeistä huolimatta.

Panthers tekee seurahistoriaa yltämällä vasta toisen kerran kautta seurahistorian peräkkäisinä kausina pudotuspeleihin. Edellisen ja toistaiseksi ainoan kerran joukkue pystyi tähän vuosina 1995-97.

Kaikkiaan Barkov on nakuttanut kauden 45 ottelussa tehot 24+28=52, ja niillä hän lähestyy kovaa vauhtia NHL:n kärkeä. Nyt sentteri on pistepörssin jaetulla 13. sijalla yhdessä Mikko Rantasen kanssa.