Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on kerrottu, että Mestis on Suomen viihdyttävintä lätkää. Väite on saanut pitkin kevättä vahvistusta kerta kerralta vaikkapa kokkolalaisen Hermeksen temppujen ansiosta.

Joukkue päätyi runkosarjassa yhdeksänneksi, mutta nyt se on raivannut tiensä sensaatiomaisella tavalla enää yhden voiton päähän koko sarjan mestaruudesta. Hermes voitti imatralaisen Ketterän lauantaina kolmannessa finaalissa ihmeellisin luvuin 9-5 siirtyen sarjassa johtoon voitoin 2-1. Kannu irtoaa siis kolmella napsulla.

Ketterä voitti avauserän 4-2, mutta toisen kuittasi nimiinsä Hermes luvuin 0-2. 4-4-tilanteessa vieras otti ohjat käsiinsä vieden päätöserän voiton luvuin 1-5 ja samalla siis koko matsin.

Hermeksen ykkösketju oli matsissa tolkuttomassa iskussa: Eemeli Takala (1+1), Erik Ahopelto (2+2) ja Eetu Paasovaara (0+3) nakuttivat tiskiin yhteensä tehot 3+6. Kokkolalaisilta vain kuusi pelaajaa jäi pisteittä, ja pisteet ovat jakautuneet läpi kevään tasaisesti.

Hermes-pelaajilla on nimittäin pistepörssissä hervoton ”viitoisjohto”. Zdenek Sedlak (7+7), Heikki Harju (6+5), Ahopelto (3+7), Oskari Uomala (3+6) ja Paasovaara (1+8) ovat olleet loistovedossa pitkään.

Hermes puolestaan on raivannut tiensä finaaleihin sensaatiomaisella tavalla. Pudotuspelien 1. kierroksella se löi TUTOn voitoin 2-1, runkosarjan voittaja K-Espoo jäi puolivälierissä jalkoihin suoraan kahdessa matsissa ja välierissä lukua otti JoKP myös voitoin 2-0.