Pudotuspeliennakko KooKoo – Ilves: Onko tässä ratkaisupelien vauhdikkain ottelusarja?

© Kuva: Juha Tamminen

SuomiKiekko ennakoi kaikki Liigan pudotuspelien otteluparit. Nostamme esiin kummankin joukkueen vaarallisimmat aseet ja ennustamme, kuinka ottelusarjassa tulee käymään. Tässä artikkelissa käymme läpi KooKoon ja Ilveksen välisen pudotuspelikarsintasarjan.

Vahvuudet ja heikkoudet

Vahvuudet
KooKoon joukkue suorastaan pursuaa näyttämisen halua.  Runkosarjan lopulla seura näytti olevansa valmis ja hyvässä iskussa pudotuspeleihin voittamalla viisi viimeistä otteluaan. Kouvolassa ei Liigan pudotuspelejä ole aiemmin päästy katsomaan, joten säälipleijareihinkin lähdetään täynnä tarmoa.

Joukkueena KooKoon suurin vahvuus on hyökkäyksen laajuus. Betonikaupungin pojista saadaan kasattua kolme todella vaarallista koostumusta. On hyvä muistaa, että KooKoon riveissä on useita nimiä, jotka eivät onnistuneet runkosarjassa: Joonas Oden, Erik Karlsson, Kimi Koivisto ja Aleksi Ainali. Jos KooKoo saa heistä täyden potentiaalin kaivettua esiin, niin vain taivas on rajana pudotuspeleissä.

Ilveksellä on kasassa niin ikään yhtenäinen ryhmä. Nimimiehiä joukkueesta on lähtenyt vehreämmille laitumille, mutta runko on säilynyt eheänä ja laadukkaana.

Ilveksen pelinopeus on myös omaa luokkaansa Liigassa. Nuoret hyökkääjät ajavat vauhdilla maalille ja ovat vaarallisia suorissa hyökkäyksissä. Pakistostakin löytyy jalkoja ja syöttötaitoa, jolla nopeat hyökkäykset saadaan käyntiin.

Heikkoudet
Maalivahtipeli on kummankin joukkueen kohdalla kysymysmerkki. Ilveksen Eetu Mäkiniemi on varsin kokematon Liiga-tasolla. Hän pelasi kelvollisen runkosarjan, mutta onko hänestä ottamaan tarvittavat torjunnat pudotuspeleissä? Samaa voi kysyä KooKoon tolppien välissä pelaavasta Victor Brattströmistä. Lisäksi hänellä on myös historiaa loukkaantumisista.

Kumpikin joukkue on myös hyvin kokematon. Ilveksen nuorella ryhmällä ei ole juuri aiempia kokemuksia pudotuspeleistä. KooKoossa ainoastaan Alexander Bonsaksen on pelannut isoja otteluita. Pettääkö jomman kumman joukkueen kantti kovassa paikassa? Ilves on sortunut jo runkosarjassa hieman ailahteleviin otteisiin.

Vaarallisimmat aseet

Ahti Oksanen, KooKoo

Oksanen on tällä kaudella noussut todelliseksi supertähdeksi Liiga-tasolla. Monipuolinen hyökkääjä pystyy tekemään maaleja ohjureista, irtokiekoista ja vahvalla laukauksellakin. Uhrautuvasti pelaavan Oksasen voi odottaa olevan erinomainen pudotuspelipelaaja. Aiemmalla urallaan hän ei kuitenkaan ole juuri päässyt ratkaisupeleissä esiintymään.

Kuva: Juha Tamminen

Eemeli Suomi, Ilves

Suomi on viime kausien aikana kasvanut EHT-tason pelaajaksi. Hänen tärkeytensä on korostunut entisestään tällä kaudella, kun Arttu Ruotsalainen suuntasi Pohjois-Amerikkaan. Taiturimaisen hyökkääjän otteista löytyy myös runsaasti taistelutahtoa. Suomi tulee olemaan vaikeasti pideltävä, kun ratkaisupelit alkavat.

Näin ottelusarjassa käy

Pudotuspelisarjasta sopii odottaa tasaista, vauhdikasta ja mielenkiintoista vääntöä. Kummallakin joukkueella on paljon kovia nimiä, mutta nuoruuden into voi johtaa myös kalliisiin virheisiin.

Ilveksen tähtipelaajat ovat kuitenkin edellä KooKoon vastaavia nimiä. Maalintekovoimaa ja potentiaalia löytyy enemmän. Suomi, Matias Maccelli, Teemu Lepaus, Roby Järventie ja Ville Meskanen ovat vaikeasti pysäytettäviä. Uskomme ratkaisuvoiman kääntävän sarjan lopulta Ilvekselle.

Ilves voittaa ottelusarjan maalein 4/5-3/2.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.