Koronaviruksen kourissa viime ajat ollut HIFK tiedotti nettisivuillaan, että se on joutunut luovuttamaan ensi viikon tiistaille kaavaillun Liigan herkkupalan Kärppiä vastaan. Oululaisjoukkue täten voittaa pelin 1-0 ja saa pistepussiinsa kolme pinnaa.

– Nykytiedoin ja -kokemuksin 14 vuorokauden aika ei ole riittävä sairaudesta toipumiseen, varsinkaan huippu-urheilijalle. HIFK, jossa oli suuri määrä sairastuneita, ei ota minkäänlaista riskiä pelaajiensa terveyden suhteen, tekstissä perusteltiin parin viikon karanteenista vapautuneen seuran päätöstä.

– HIFK:n lääkärin tämän hetken arvion mukaan saamme riittävän määrän pelaajia takaisin kokoonpanoon ensi viikon lopulla. Emme voi vaarantaa pelaajiemme terveyttä ja siksi emme pysty osallistumaan ensi tiistain otteluun, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi.

HIFK kertoi lisäksi, että sen velvollisuus on varmistaa se, että sairastuneet pelaajat eivät palaa joukkueharjoituksiin ja peleihin ennen kuin jälkitautien mahdollisuudet ovat poissa.

Joukkue on pelannut runkosarjassa vasta 46 ottelua, kun esimerkiksi JYPillä niitä on tilillä jo 55 kappaletta.

LUE KIIRASTORSTAIN LIIGAJUTUISTA MYÖS:
”Muukalaislegioonan” tähdelle komea kunnia – kuumasta TPS:stä kukaan ei ole pystynyt samaan vuosiin

Jonne Virtaselta huima vuodatus maailmanmestarille oudosta kaudesta – “Vaikka mä kuinka sekaisin olen, niin en mä tahallani vedä itseäni luistimella reiteen”