On se kova! Tuukka Rask takoi enemmän tehoja kuin Sidney Crosby

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask näytti taas keskiviikkoyönä, mikä hän on miehiään. Savonlinnalaistaustainen torjuja otti 25 koppia 3-1-voitossa venyen Pittsburgh Penguinsia vastaan käydyn koitoksen kakkostähdeksi ja tehokkaammaksi peluriksi kuin Pensin ykkösketjun keskellä pelaava Sidney Crosby.

Raskille ilta oli upea, kun hän saalisti Bruinsin 1-0-osumaan kakkossyötön. Bostonin selkäranka pysäytti kumilätkän maalin takana, josta alkoi joukkueen suoraviivainen hyökkäys. Kiekko kulki Charlie McAvoyn kautta David Krejcille, ja tämän kauden seitsemäs häkki toi Raskille sesongin toisen syöttöpinnan.

Crosbysta puheen ollen, hänelle matsi oli tukala: 0+0 ja -3.

– Pelasimme hyvän, tavallaan päättäväisen matsin… Kärkimiehemme viimeistelivät, ja alaketjujen ukot tekivät likaista, sellaista röyhkeää työtä kivasti. Fyysisyys toimi tänään, Bruinsin luotsi Bruce Cassidy kiitteli taalaliigan nettisivuilla.

Bostonin muut maalit olivat Brad Marchandin ja uudessa joukkueessa lentävän lähdön saaneen Taylor Hallin käsialaa. Kanukki on mättänyt yhdeksässä pelissä kasaan jo tehot 4+3=7, kun Buffalo Sabresissa pinnoja syntyi alkukaudesta 2+17=19.

Pens-kollega Mike Sullivan komppasi Bruinsin Cassidyä.

– Bruins pelasi kovaa… Uskon, että emme olleet parhaimmillamme. Mutta olemme oikealla tiellä.

Kummatkin ovat sillä tavalla oikealla tiellä, että porukat ovat menossa kohti pudotuspelejä. Penguins on itäisen divarin kakkosena 67 pisteellä ja Bruins nelosena 62 pinnan saaliilla. Vitossijan NY Rangers on perässä neljä pinnaa, joskin kaksi ottelua enemmän pelanneena.