Karkkilassa syntynyt 28-vuotias suomalaisvahti Christopher Gibson debytoi NHL:n Tampa Bay Lightningissa sunnuntai-iltana. Alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalistin uran 15. peli ei jättänyt aihetta millekään riemuhuudolle, sillä surkea Detroit Red Wings jyräsi Tampan 5-1.

Los Angeles Kingsin kakkoskierroksen takavuosien varaus Gibson antautui ensimmäisen ja toisen erän lopun välillä, noin 20 minuutissa peräti neljä kertaa ja peli oli sitä myöten selvä. Red Wingsin 2-0-niitti oli Valtteri Filppulan käsialaa, ja 13/17 laukausta torjuneen suomalaisvahdin torjuntaprosentti jäi karuihin lukemiin 76,5.

– Kuka tahansa voi tehdä maalin Gibsonille, yksi kommentti kuului Filppulan maalivideossa.

– Tämä osoittaa sen, kuinka hyvä (joukkueen ykkösvahti) Andrei Vasilevski on, eräs argumentti kuului.

Sean Yates

@seaniboiyates
This is just proving how good vasy is!!

Kuluvaksi sesongiksi NY Islandersista Lightningin riveihin siirtynyt 28-vuotias Gibson on pelannut tällä kaudella toistaiseksi vasta kaksi ottelua farmiliiga AHL:ssä.

4-0-maali meni helposti, ja eräs twiittaaja kutsui Gibsonia kauheaksi.

Vahti ei tosiaan ole NHL:n suurimpia tai tunnetuimpia nimiä.

– Okei, mutta kuka on Christopher Gibson, ja miksi hän on Tampa Bay Lightningin maalilla? eräs kyseli.

Harrison Smajovits

@HarrisonSmaj
Ok, but who is Christopher Gibson, and why is he in net for the Tampa Bay Lightning?

Tähän astisella NHL-urallaan Gibson oli pelannut 14 ottelua torjuntaprosentilla 90,4 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 3,45. Suomalaisvahti on nähty tolppien välissä NHL:ssä viimeksi 30. maaliskuuta 2018.