Naisten MM-kisat peruttiin – IS: Kalervo Kummola jyrähti: ”Aivan uskomatonta touhua. Tämäkö on sitten jääkiekkomaa Kanada?”

© Kuva: Leijonat.fi

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola on kommentoinut naisten jääkiekon MM-kisojen peruuntumista Ilta-Sanomille.

Naisleijonat oli matkustamassa turnauspaikalle Kanadaan torstaina, mutta keskiviikkona tuli yllättäen päätös, ettei kisoja tullakaan järjestämään ainakaan toukokuussa.

– Se on aika ihmeellinen tarina. Meillä oli eilen pitkä hallituksen kokous ja mietittiin sitä, kun Nova Scotiassa on aivan älyttömän tiukat säännöt. Että jos joku sairastuu koronaan, niin koko joukkue pannaan kahden viikon karanteeniin, Kummola pohjusti IS:lle.

– Keskusteltiin, että lähdetäänkö ollenkaan. Todettiin, että lähdetään. Tänään nyt sitten Nova Scotian osavaltion hallitus on tehnyt päätöksen, että kisoja ei saa pitää. Aivan uskomatonta touhua. Tämäkö on sitten jääkiekkomaa Kanada? Kummola jyrähti.

Päätöksen tultua julki IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel kertoi, että kisat voidaan mahdollisesti järjestää vielä myöhemmin tänä vuonna. Se on asia erikseen, tuleeko tämä ikinä toteutumaan, sillä valmista varasuunnitelmaa ei ole olemassa.