Liiga ja pelaajayhjistus Suomen Jääkiekkoilijat ry ovat jo pidemmän aikaa työstäneet kulisseissa uutta yleissopimusta ja pelaajasopimusta. Tällä hetkellä neuvottelut näyttävät olevan umpikujassa.

Liiga tiedotti tänään, etteivät seurat voi hyväksyä Pelaajayhdistyksen viimeisintä sopimusehdotusta.

– Olemme neuvotelleet kokonaisuudesta pitkään. Liigan ja seurojen näkökulmasta olemme tulleet monessa asiassa vastaan. Olemme esimerkiksi ilmoittaneet olevamme valmiita poistamaan pelaajien 2% osuuden eläkevakuutusmaksuista. Lisäksi olemme valmiita Liigan Pelaajayhdistykselle vuosittain maksaman korvauksen merkittävään kasvattamiseen, kommentoi Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Liigan mukaan pelaajien esittämät muutokset vaarantaisivat seurojen taloudellisen tilanteen.

– Pidämme valitettavana, että sopimusta ei nyt syntynyt. Itse koen, että olemme pelaajien kanssa vahvasti samalla puolella. Suomalaisen jääkiekon kehittäminen edellyttää toimivaa yhteistyötä, ja seurat luonnollisesti haluavat tämän poikkeuksellisen vaikean ajanjakson jälkeenkin pystyä tarjoamaan työpaikkoja ammattikiekkoilijoille, Kallioniemi jatkaa.

– Olemme edelleen valmiita jatkamaan neuvotteluja Pelaajayhdistyksen kanssa tai tarvittaessa paikallisesti pelaajien ja seurojen kesken. Olemme ilmoittaneet tekevämme Pelaajayhdistykselle seuraavan sopimusehdotuksen arvioitavaksi.

Suomessa sopimusriidat ovat harvinaisia, mutta Atlantin toisella puolella on totuttu näkemään NHL:n ja pelaajajärjestö NHLPAA:n taisteluita. 2000-luvulla NHL:ssä on nähty kaksi työsulkua, kun uudesta työehtosopimuksesta ei ole päästy yhteisymmärrykseen.