Liigan puolivälierät käynnistyivät maanantaina jo kello 16 Lukko-Ilves sekä TPS-Pelicans -ottelusarjojen merkeissä.

Runkosarjavoittaja Lukko joutui tekemään täyden päivätyön Ilveksen kanssa. Lukko ehti jo menettää ottelussa 3-0-johtonsa, mutta onnistui Aleksi Saarelan osumalla kairaamaan itsensä lopulta 4-3-johtoon reilut neljä minuuttia ennen ottelun loppua. Lukko voitti sarjan avausottelun lopulta maalein 5-3.

Runkosarjan kolmoseksi sijoittunut TPS puolestaan joutui Pelicansin kylvetyksen kohteeksi lahtelaisten karattua kolmannessa erässä jo 1-5-vierasjohtoon. Pelicans vei ottelun nimiinsä lopulta maalein 3-5 turkulaisten kaunisteltua lukemia ottelun viime hetkillä. Vieraiden tehomiehinä ottelussa häärivät paluun kaukaloon tehnyt ja tehot 1+3 iskenyt Iikka Kangasniemi sekä tehot 2+1 hurjastellut Rudolf Cerveny.

HIFK-Kärpät ja Tappara-KalPa -sarjat käynnistyivät nekin maanantaina kello 18.30.