Komea tilastofakta: NHL:n pistepörssin kärkipään tähti nakuttaa maaleja historiallisen kovaan tahtiin

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin jenkkihyökkääjä Auston Matthews niittasi maanantaiyönä 4-2-voittoon päättyneessä Calgary Flames -pelissä yhden maalin nostaen kauden saldonsa jo lukemiin 25+19=44 (+17). Etenkin maalien tekemistahti on luokkaa hämmentävä, kun Matthews on takonut ne vain 35 ottelussa.

Tuo NHL:n pistepörssin kärkipäähän kuuluvan pelurin tahti on itse asiassa historiallisen kovaa luokkaa ihan Toronton seurahistoriassa. Vaahteranlehtipaidoissa vain kolme pelaajaa neljällä eri kerralla on yltänyt vähintään kyseiseen maalimäärään nopeammin.

Wendel Clark ampui 25 häkkiä kasaan 27 pelissä kaudella 1993-94, muut kärkinimet ovat Dave Andreychuk kausina 1992-94 ensiksi 30 ottelussa ja sitten 32 pelissä, ja Rick Vaive niin ikään 32 ottelussa sesongilla 1983-84. Jenkkitykin vire on siis ollut kovan lisäksi todella harvinaisuus.

Toronto on kerännyt kauden 38 ottelusta 53 pinnaa, joilla irtoaa pohjoisen divisioonan selvä kärkipaikka. Calgary Flames tilanne sen sijaan on tukala, kun se on viimeistä edellisenä kuusi pinnaa perässä ja kaiken kruunuksi viisi ottelua enemmän viimeistä jatkajaa pelanneena.

LUE TOISEN PÄÄSIÄISPÄIVÄN AAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Sama virsi jatkuu: Columbus hävisi, Patrik Laine jäi pisteittä – kansa kyllästynyt John Tortorellaan? “Tortorella nöyryyttää häntä, Laine on vielä nuori”


UHMAPELAAJIEN VIHJE: PELICANS – TPS

Lähteekö Pelicans tänään kesälomalle?