Jääkiekkohistorian suurimpiin legendoihin lukeutuvan tshekki-ikoni Jaromir Jagr’n kausi päättyi nousujuhliin 49-vuotiaan NHL-legendan omistaman Kladnon noustua ensi kaudeksi takaisin Tshekin pääsarjaan Extraligaan.

Jo kaudella 1988-89 Kladnossa debytoinut ja sittemmin NHL:ssä kaksi Stanley Cupia voittanut hyökkääjäkonkari paljastaa jatkavansa uraansa ensi kaudella. Taustalla painavat myös rahalliset syyt.

– Uskon minulla olevan yhä annettavaa. Kyse on ainoastaan kovasta työstä ja yrityksestä. Minun on harjoiteltava kovempaa ja vältettävä painonnousua. Olen tehnyt kovasti töitä jo hyvin nuoresta pitäen päästäkseni tähän asemaan. Ja sitten yhtäkkiä tunnet, ettei se (ratkaisupelaajana toimiminen) ole enää mahdollista, Jagr niputtaa kulunutta kautta NHL:n virallisilla sivuilla.

– Tärkein syy siihen, miksi jatkan uraani, on vastuuni seuralle. Jos en tuntisi sitä, en jatkaisi. Odotan paljon enemmän itseltäni. Tiedostan myös sen, että kun lähden, monet liikekumppaneistani jättävät seuran. Siksi minulla ei ole vaihtoehtoja, Jagr paljastaa suurimman syyn uransa jatkumiselle.

Jagr iski päättyneen kauden 19 runkosarjapelissä tehot 2+10=12. Pudotuspeleissä konkari nakutti 16 ottelussa tehot 2+8=10. Ensi kaudella haaste kasvaa jälleen paitsi legendan iän, myös Tshekin kakkossarjaa kovemman pääsarjan ansiosta.

– En voi lopettaa. Mutta ollakseni rehellinen – tiedän, että minun on oltava paljon parempi auttaakseni joukkuettani, Jagr päättää.