Yhdysvaltalainen Alex Nedeljkovic on osoittanut kaikkien odotukset vääräksi tällä kaudella.

Ennen kauden alkua Carolina Hurricanesin kolmosvahdiksi kaavailtu Nedeljkovic sai tammikuussa harmittavan uutisen, kun hänet päädyttiin lähettämään NHL:n siirtolistalle.

Yksikään NHL-seura ei lopulta halunnut napata Nedeljkovicia riveihinsä, joten 25-vuotias jenkkitorjuja joutui jatkamaan kauttaan Hurricanesin taksiryhmässä.

Hurricanesin tilanne kuitenkin muuttui nopeasti, kun joukkueen ykkösvahti Petr Mrazek loukkaantui ja kakkosvahti James Reimer kamppaili heikon pelivireen kanssa.

Nedeljkovicille tarjoutui kuin tyhjästä näytönpaikka Hurricanesin maalinsuulta, eikä yhdysvaltalainen totisesti jättänyt sitä käyttämättä.

Nedeljkovicin tarina sai todellisen alkunsa neljännessä kamppailussa, kun hän torjui sensaatiomaisen nollapelin NHL:n mestarisuosikki Tampa Bay Lightningia vastaan.

Nedeljkovic on pelannut Lightning-kamppailun jälkeen 12 ottelua huikealla torjuntaprosentilla 93,9. Nedeljkovic on voittanut viimeisestä 12 ottelustaan peräti kahdeksan.

Nedeljkovicin uskomaton vire huomattiin nopeasti NHL:ssä, sillä hänet valittiin maaliskuun parhaaksi tulokkaaksi.

NHL:n siirtoraja on jo ensi maanantaina, ja maalivahdit ovat parhaillaan poikkeuksellisen kuumaa valuuttaa. Moni uutta maalivahtia etsivä joukkue saattaa tällä hetkellä kirota mielessään, kun ei tammikuussa halunnut poimia vakuuttavaa nousua tähteyteen tekevää Nedeljkovicia NHL:n siirtolistalta.