NHL:ssä edellisen kerran maaliskuun lopussa pelannut savonlinnalainen Tuukka Rask teki kaukaloon suorastaan hämmentävän paluun. Boston Bruins kaatoi NY Islandersin perjantaiyönä 4-1 suomalaisen ottaessa 22/23 torjuntaa.

Voitto oli loukkaantumisista tällä kaudella kärsineelle Raskille uran 300:s.

Rask on ensimmäinen Bruins-vahti kautta aikain, joka on saavuttanut kyseisen merkkipaalun. Lisäksi vain neljä molaria on saavuttanut rajan suomalaista nopeammin – Raskilla siihen meni 552 peliä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Tuukka Rask made 22 saves to record his 300th win in his 552nd career game and became the first goaltender in @NHLBruins history to reach the mark with the franchise. #NHLStats

– Olen ollut onnekas voidessani pelata mainiossa jengissä läpi urani ja se auttaa paljon. Meillä on ollut hyviä puolustuspäitä vuosien aikana. Olen iloinen saadessani olla mukana. Onhan tuo hieno virstanpylväs, Rask hymähti Bruinsin kotisivuilla.

Suomalainen palasi askiin lasaretista.

– Nämä käsillä olevat ajat ovat kiireisiä, kun pelaamme paljon. Mutta kotona istuessa loukkaantuneena asiat muuttuvat vaikeiksi. Oli mukavaa palata kaukaloon. Loukkaantuminen on yksi vaikeimmista asioista, eikä mitään pidä pitää itsestäänselvyytenä.

Loukkaantumisaika vaati kuulemma paljon kärsivällisyyttä.

– Siinä vain haluaa päästä takaisin niin pian kuin mahdollista. Nyt tunsin oloni hyväksi, ja loukkaantumisen näkökulmasta tilanne oli sama. En tuntenut kipua, en minkäänlaista.

Voitto oli Bostonilta kova temppu, sillä Isles keikkuu kakkosena ja Bruins pari sijaa alempana. Joukkue on neljä pinnaa viidettä paikkaa edellä.

– Se, miten näin kiekon tässä pelissä, ei ollut ihan ihanteellista. Mutta voitto tuli. Mielestäni pelasimme hienon matsin ja se auttoi minua paljon. Tästä on hyvä rakentaa, tällä kaudella 16 pelissä prosentein 91,0 torjunut Rask summasi.