Saksasta harvoin tulee Suomeen muita kuin kotimaisia pelaajia. DEL2-joukkue Tölzer Löwenin mukaan ensi kaudelle Liigaan on siirtymässä maan toiseksi korkeimman sarjatason pistelinko.

Reid Gardiner iski taululle 43 ottelussa tehot 34+40=74. Kyseisellä pistetahdilla 25-vuotias hyökkääjä olisi runkosarjan jokaisen ottelun pelaamalla voittanut DEL2:n pistepörssin.

Kanadalaislaiturilla on kokemusta myös sarjatasoa ylempää DEL:stä, jossa pisteitä tuli 35 kappaletta 52 otteluun. NHL-varausta Gardiner ei ikinä saanut, mutta AHL:ään hän pääsi. NHL:n farmissa läpimurto jäi tekemättä, mutta ECHL:ssä hän nakutti viimeisellä kaudellaan tehoja 1,5 pisteen ottelutahdilla. Junioriurallaan Gardiner oli WHL-joukkueensa sisäinen pistepörssin ykkösmies.

Liigasta hänellä löytyy tuttuja ihmisiä useammastakin organisaatiosta. DEL-kaudella Düsseldorfissa hänen kanssaan pelasi hetken aikaa samassa joukkueessa Sportin Niclas Lucenius, WHL:n Prince Albert Raidersissa hänen joukkuekaverinaan oli Jukureiden Simon Stransky ja DEL2:ssa hänen pelaamistaan todisti aitiopaikalta juuri KooKoon päävalmentajaksi nimetty Olli Salo.