Edmonton Oilers tuhosi Winnipeg Jetsin tiistaiyönä NHL:ssä luvuin 6-1 päätähtenään hurjat tehot 3+1 summannut joukkueen ykköstähti ja kapteeni Connor McDavid. Jesse Puljujärvi oli kapteenin rinnalla oikealla laidalla hyvässä vedossa hänkin saalistaen pinnat 0+2.

Puljujärvi syötti pelin 0-3- ja 0-5-maalit, jotka olivat McDavidin ja Darnell Nursen käsialaa. Kun kanukkikapteeni oli mukana kummassakin osumassa, voitaneen suomalaisen ja McDavidin välisen kemian todeta olevan luokkaa maaginen. Sanomaa vahvistaa se fakta, että kummankin pelurin tehotilasto näytti ottelun päätteeksi huikeaa lukemaa +4.

Vajaat 14 minuuttia pelannut suomalaistähti pisti kahdella syötöllä historiakirjoja uuteen uskoon, sillä nyt kauden saldo 12+9=21 on Puljujärven yhden kauden piste-ennätys. Aiempi rekordi oli sesongilta 2017-18 mallia 12+8=20. Myös yhdeksän syöttöä on kausikohtainen ennätys.

Öljypaidat kiitävät pohhjoisessa divisioonassa kakkosena, seitsemän pinnaa kärkijoukkue Toronto Maple Leafsia perässä. Edmonton tulee menemään jatkopeleihin heittämällä.

LUE NHL:N TIISTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:
NHL:ssä käsittämätön kummajainen – Nashvillen suomalaiskolmikko pisti totaalisen show’n pystyyn, Juuse Saros sai huikeat kehut

Yllättävä suomalaisnimi kiskaisi maalin NHL:ssä

Normipäivä toimistolla: Jani Hakanpää nousi ykköspariin ja ampui Hurricanesin maalillaan NHL:n pudotuspeleihin – “Rehellisesti sanottuna fiilis on hyvä”