Ylistyslaulu aliarvostetuille! Tilasto paljastaa NHL:n parhaat puolustavat puolustajat – mukana kaksi suomalaista

© Kuva: Getty Images

Parhaiden puolustajien palkinnot jaetaan perinteisesti puolustajien parhaalle pistemiehille. Hyvä puolustaja on kuitenkin muutakin kuin pistetykki. Tärkeimmät velvollisuudet ovat omassa päässä.

Parhaita puolustavia puolustajia on vaikeaa pistää järjestykseen. Yksi mittari on, kuinka paljon maalipaikkoja vastustaja pystyy luomaan heitä vastaan.

MoneyPuck-sivusto listasi tähän malliin NHL:n parhaat pakkiparit. Mittarina käytettiin, kuinka paljon vastustaja luo heitä vastaan maalipaikkoja pelattua 60 minuuttia kohden.

Listalle mahtui paljon suomalaisosaamista. NHL:n neljänneksi paras pakkiparin muodostivat Esa Lindell ja John Klingberg. Heitä vastaan tehdään keskimäärin 1,69 maalia. Lukema kertoo ennen kaikkea Lindellin vaikutuksesta, sillä Klingberg ei ole tunnetusti aina parhaimmillaan puolustustehtävissä.

Myös Miro Heiskanen pääsi listalle. Hän oli pakkiparinsa Jamie Oleksiakin kanssa koko NHL:n yhdennäksi paras. Heitä vastaan tehtyjen maalien odotusarvo oli 1,79 pelattua 60 minuuttia kohden.

Voit katsoa koko listan alta.

 


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.