Taas on syytä hehkuttaa! Historiakirjat uusiksi – Kevin Lankinen torjui merkittävän voiton, nousi itse legenda Dominik Hasekin rinnalle

© Kuva: Getty Images

Kevin Lankinen pelasi itseään taas Chicago Blackhawks -fanien sydämiin keskiviikkoyönä, kun hän torjui 2-1-voiton Carolina Hurricanesista. Suomen vuoden 2019 maailmanmestarisankari otti 31 torjuntaa nousten matsin kakkostähdeksi.

Kuten moni varmasti tietää, on korsolaisen NHL-uran alku ollut hämmentävän kova. Vasta tällä kaudella, reilusti päälle parikymppisenä taalaliigaan murtautunut Lankinen on torjunut kauden 25 pelistä jo peräti 13 voittoa – ja tuo saldo on sellainen, jota Chicagossa ei ihan joka kausi todisteta.

Lankisen voittomäärä on kolmanneksi isoin kautta seurahistorian kyseisessä ottelumäärässä (25). Parempaan ovat pystyneet vain Lankisen maanmies Antti Niemi 18 voitolla sekä Scott Darling 14 kiinnityksellä.

NHL-debytantin kanssa tasoissa kyseisessä tilastossa ovat muun muassa Antti Raanta ja Dominik Hasek. Lankisen voi liittää siis ihan suhteellisten kovien veijareiden kanssa samoihin puheisiin.

LUE NHL:N KESKIVIIKKOAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Edes Connor McDavidilta tullut rusikoiminen ei pysäyttänyt – maalin mättänyt Jesperi Kotkaniemi historiallisen kovassa vireessä

Oho: Mikko Lehtonen voitti tulisieluisen John Tortorellan puolelleen debyytissään – näin luotsi kommentoi