Kevin Lankinen pelasi itseään taas Chicago Blackhawks -fanien sydämiin keskiviikkoyönä, kun hän torjui 2-1-voiton Carolina Hurricanesista. Suomen vuoden 2019 maailmanmestarisankari otti 31 torjuntaa nousten matsin kakkostähdeksi.

Kuten moni varmasti tietää, on korsolaisen NHL-uran alku ollut hämmentävän kova. Vasta tällä kaudella, reilusti päälle parikymppisenä taalaliigaan murtautunut Lankinen on torjunut kauden 25 pelistä jo peräti 13 voittoa – ja tuo saldo on sellainen, jota Chicagossa ei ihan joka kausi todisteta.

Lankisen voittomäärä on kolmanneksi isoin kautta seurahistorian kyseisessä ottelumäärässä (25). Parempaan ovat pystyneet vain Lankisen maanmies Antti Niemi 18 voitolla sekä Scott Darling 14 kiinnityksellä.

NHL-debytantin kanssa tasoissa kyseisessä tilastossa ovat muun muassa Antti Raanta ja Dominik Hasek. Lankisen voi liittää siis ihan suhteellisten kovien veijareiden kanssa samoihin puheisiin.

StatsCentre

@StatsCentre
Denying 31 of 32 shots in helping his @NHLBlackhawks defeat the Hurricanes 2-1 on Tuesday night, rookie netminder Kevin Lankinen recorded his 13th win in the NHL. As this list shows, that trails only 2 goalies in CHI franchise history when it comes to their first 25 career games

LUE NHL:N KESKIVIIKKOAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Edes Connor McDavidilta tullut rusikoiminen ei pysäyttänyt – maalin mättänyt Jesperi Kotkaniemi historiallisen kovassa vireessä

Oho: Mikko Lehtonen voitti tulisieluisen John Tortorellan puolelleen debyytissään – näin luotsi kommentoi