Taalaliigan pistepörssin kärkipäässä keikkuvat Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Florida Panthersin Aleksander Barkov sekä Minnesota Wildin maalivahti Kaapo Kähkönen ovat vieneet viime aikoina suurimman huomion suomalaisessa NHL-mediassa, mutta nyt esille on syytä nostaa myös Avsin tulikuuma Joonas Donskoi.

Pesäpallopitäjä Raahen lahja takoi tiistaiyönä kaksi maalia Arizona Coyotesin reppuun 5-1-voitossa kasvattaen koko kauden saldon jo lukemiin 10+11=21 (+9).

– Kaikki pitävät hauskaa ja nauttivat tästä pelistä. Silloin on tietysti hauskempaa, kun voittoja tulee jatkuvasti, joten toivottavasti voimme jatkaa tästä, yllättäen kuumaksi äitynyt suomalainen hymisi.

x-AvsBurgundyReview

@AvsBRblog
Donskoi: "Everybody's having fun, and enjoying the game of hockey, and of course it's way more fun when you keep winning, so hopefully we can keep doing that." #GoAvsGo

– Luulen, että yritämme olla fyysisiä. Minusta tuntuu, että se on meidän peliä, pelaaja jatkoi.

x-AvsBurgundyReview

@AvsBRblog
Donskoi: "I think we're trying to be physical. [...] I feel like that's our game." #GoAvsGo

Noin varttitunnin molemmin puolin vastuuta ottelukohtaisesti saava hyökkääjä on latonut viidessä edellisessä pelissä tehot 4+4=8. Laituri on Avsin pistepörssissä jo peräti kutosena ja maalipörssissä toisena.

Donskoin tiistaiyön kummankin niitit alusti Tyson Jost.

– Jost tekee töitä ahkerasti, ja hän pelaa tällä hetkellä paljon alivoimaa. Tyson on loistava pelaaja meille ympäri kenttää, joten olen iloinen nähdessäni hänen tekvän maaleja ja tekevän peliä hienosti – kuten se viimeinen syöttö Donskoin maaliin, Rantanen kehui.

x-AvsBurgundyReview

@AvsBRblog
Rantanen on Jost: "He works hard, he plays a lot of penalty kill minutes right now. He's a great player for us all around, so I'm happy to see him get a couple goals in the last couple games, and make those nice plays like the last assist he had on the (Donskoi) goal." #GoAvsGo

Coloradosta kantautui maailmalle äskettäin aivan karmeita uutisia, kun kymmenen ihmisen kerrottiin menehtyneen joukkoampumisessa. Mies avasi tulen supermarketissa coloradolaisessa Boulderin kaupungissa.

– Se on erittäin surullista. Totta kai kuulin siitä. Se on niin surullista. Koko jengin ajatukset ja rukoukset ovat perheissä, Donskoi lopetti.

Peter Baugh

@Peter_Baugh

Peter Baugh

@Peter_Baugh
#Avs forward Pierre-Edouard Bellemare on today's events in Bolder: "A little bit shocked about it. Obviously our thoughts are with all the victims. It's terrible."
Joonas Donskoi: "It's extremely sad. Obviously I heard about it. It's just sad. The whole team's thoughts and prayers are with the families."

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Mikko Rantanen NHL:ssä jo maalipörssin kolmoseksi – osumien mättämistahti on historiallisen kovaa

Ihmeellisiä tilastoja: Kaapo Kakko katkaisi karmean kuivakauden ja osui kahdesti, NHL:n surkimuksen tappioputki tähtitieteellisesti neljäsosan koko kaudesta

”Voitte kysyä vaikka kymmenen kysymystä siitä, mitä tapahtui” – Patrik Laineen Columbuksen viimeistely täysin hukassa, yhden osa-alueen on syytä huolestuttaa