Patrik Laineesta NHL:n kaikkien aikojen parhaiten palkattu suomalainen? Toimittaja väläyttää mammuttidiiliä

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen nykyinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen. Hän on edelleen rajoitettu vapaa agentti, joten Columbus Blue Jacketsilla on yksinoikeus neuvotella hänen kanssaan. Silti luvassa on valtava palkankorotus.

Nykyisen kaksivuotisen diilinsä Laine solmi Winnipeg Jetsin kanssa vuonna 2019 pitkien ja vaikeiden neuvotteluiden päätteeksi. Hänen vuosipalkkansa nykyisessä sopimuksessa on 6,75 miljoonaa dollaria.

The Athleticin toimittaja Aaron Portzline ennustaa Laineelle jättimäistä sopimusta.

– Patrik Laineella on jäljellä kaksi vuotta rajoitettuna vapaana agenttina, joten Columbus haluaa tehdä joko yksivuotisen tai pitkän sopimuksen. Jos kyseessä on yksi vuosi, uskon hänen saavan 8,5 miljoonaa dollaria tai 9 miljoonaa dollaria, Portzline povaa.

– Jos kyseessä on pidempi diili, voisin kuvitella viisi vuotta ja 48-52 miljoonaa dollaria.

Viisivuotinen ja 52 miljoonan dollarin sopimus tarkoittaisi siis 10,4 miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Laineesta tulisi NHL:n parhaiten palkatuimpia pelaajia.

Samalla hänestä tulisi kaikkien aikojen parhaiten palkattu suomalainen. Ennätystä on tähän asti pitänyt hallussaan Teemu Selänne, joka nappasi kovimmat vuositulot San Jose Sharksista kaudella 2001-02, kun hänen vuosipalkkansa oli 9,5 miljoonaa dollaria.

LUE MYÖS: Patrik Laineelle etsitään uutta sentteriä markkinoilta – tarjolla kaksi vahvaa suomalaisehdokasta


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.