Arvostettu pohjoisamerikkalaismedia The Atheltic jakoi Columbus Blue Jackets -pelaajille arvosanoja runkosarjakauden ensimmäisestä puolikkaasta. Ne lätkittiin astekoilla A-F, ja Patrik Laineen arvosana oli noiden puolen välin paikkeilta C.

Suomalaistykillä on ollut tällä kaudella ajoittain hyviä hetkiä, mutta 19 ottelussa tehot 7+5=12 (-10) iskeneen suomalaisen kausi on isossa kuvassa ollut jopa tervanjuontia.

”Kohokohdat ovat sokaisevia. Laineen asettaminen Blue Jacketsin miehistöön on ollut pahimmillaan hankalaa”, lähde muotoilee.

Siirtyminen Winnipeg Jetsistä GM Jarmo Kekäläisen hoiviin ei ehkä sittenkään ollut niin onnistunut veto, kuin mitä moni saattoi kuvitella? Joukkuekaverit saivat arvostelussa suorastaan ryöpytystä.

”Laine osaa hidastaa peliä kiekolla, mutta hänen ympärillä olevat joukkuekaverit puskevat, puskevat ja puskevat.”

”Joukkueessa ei ole sentteriä, joka pystyisi pelaamaan Laineen tasolla. Joskus hänen kehon kielestä huokuu turhautuminen.”

Suomalainen on kuulemma ottanut yhteen valmentajiston kanssa. Tästä ei ole ollut esimerkiksi suomalaisessa mediassa mitenkään kosolti otsikoita.

”Alkukauden kahina apuvalmentaja Brad Larsenin kanssa ei näyttänyt hyvältä.”

Laineen arvosana oli The Athleticin jutussa varsin kova, sillä C:tä paremman saivat vain B:n Oliver Björkstrand ja Boone Jenner sekä B-miinuksen Cam Atkinson.

Columbus on jäänyt keskisessä divisioonassa NHL:n viimeisestä pudotuspelipaikasta jo neljän pisteen jäähän – ja sitä paitsi kaikilla edellä olevilla on otteluita pelattuna vähemmän.