Minnesota Wildin hyökkääjä Kirill Kaprizov,23, on tehnyt NHL:n tulokaskaudellaan huikeaa jälkeä.

KHL:ää viime vuodet dominoinut venäläistaituri on takonut NHL:ssä ensimmäiseen 27 otteluunsa komeat pisteet 10+15=25.

NHL:n tulokkaiden pistepörssiä johtavaa Kaprizovia pidetäänkin tällä hetkellä ykkössuosikkina parhaalle tulokkaalle jaettavaan Calder-palkintoon.

Wildin GM Bill Guerin on ottanut tehtäväkseen sen, että kohtalaisen englannin kielen taidon omaavalla venäläisnuorukaisella olisi hyvä olla Minnesotassa.

Guerin jopa tarjosi Kaprizoville mahdollisuutta hankkia Wildiin venäläisen pelitoverin, joka auttaisi häntä asettumaan Pohjois-Amerikkaan.

Tällainen käytäntö on ollut NHL:ssä hyvinkin normaalia nuorten huippulupausten kohdalla. Esimerkiksi Washington Capitalsissa Aleksandr Ovetshkin sai tuekseen kokeneen Sergei Fedorovin, kun taas Nicklas Bäckström vietti alkutaipaleensa ruotsalaisikoni Michael Nylanderin kanssa.

Kaprizov kieltäytyi kuitenkin Guerinin tarjouksesta jaloin perusteluin.

– Kysyin häneltä, että tarvitsisitko toisen venäläispelaajan auttamaan asioissa? Olisimme tehneet niin. Hän vastasi, että: ”vain, jos se auttaa joukkuettamme voittamaan.” Se kertoo paljon, Guerin valaisi ESPN:n haastattelussa.

Guerin näkee, että voi olla jopa Kaprizoville parempi asia, että Wildin joukkueessa ei ole toista venäläispelaajaa.

– Hän olisi pärjännyt täällä joka tapauksessa. Hänen englantinsa on tarpeeksi hyvää. Hän on lähestynyt joukkuetovereitaan heti – ja se on tärkeää. Se voi olla parempikin juttu, ettei täällä ole venäläispelaajaa pelkästään vain kansalaisuuden takia. Se pakottaa hänet osallistumaan asioihin. Hän persoonaltaan sellainen, joka haluu osallistua asioihin. Hän tuo itseään esille, ja jätkät rakastavat sitä, Guerin ylisti.