Nashville Predatorsin maalivahtiosastolla on käsillä vallanvaihdos, kun 25-vuotias Juuse Saros on syöksemässä kokeneempaa Pekka Rinnettä, 38, pois joukkueen ykkösvahdin paikalta.

Toki Kempeleen konkari on torjunut tällä kaudella vielä Sarosta enemmän, kun pelejä on vyöllä 21 kappaletta prosentein 89,9. Nuorten maailmanmestari puolestaan on kopannut kiekkoja 17 pelissä huikealla 92,0 prosentin varmuudella.

Nashvillessa nykyisellä sopimuksella tämän kauden loppuun oleva Saros sai Preds-kippari Roman Josilta äskettäin huimat kehut.

– Juuse on ollut uskomaton. Florida-pelissä hän oli huikaiseva. Hän on varma ja luotettava, ja hänestä näkee, miten keskittynyt hän on, tehopakki sanoi NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Jo kuudetta kauttaan taalaliigassa pelaava Saros on ollut pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa aina tasaisen hyvä, sillä suomalaisen NHL-uran torjuntaprosentti 136 runkosarjapelissä on 91,8.

– Hän tekee uskomattomia torjuntoja ja vaikuttaa aina olevan oikeassa paikassa, joten hänen edessään on mukava pelata, Josi jatkoi.

Predators puolestaan jatkaa pelejään ensi yönä kello 3 alkaen Chicago Blackhawksia vastaan.

LUE LAUANTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Loukkaantuneen Tuukka Raskin tilasta tihkui lisätietoja

No ohhoh: Leijonien maailmanmestari taklasi NHL-konkaria – joutui vastaamaan tappelulla!