Spekulaatiot Patrik Laineen tulevan NHL-sopimuksen suuruudesta on alkanut.

Laineen heinäkuun 1. päivä päättyvä sopimus Columbus Blue Jacketsin kanssa takaa 4,995 miljoonan dollarin palkan.

The Athletic -lehden Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline uskoo, että Laine olisi viime aikojen huonosta pelivireestään huolimatta loistavassa asemassa tulevien sopimusneuvotteluiden suhteen.

– Jos olisin Laineen agentti, niin olisin todella, todella varma vipuvoimastani sopimusneuvotteluissa. Tiedostan, että Laine ei ole pelannut kovinkaan hyvin tällä hetkellä, mutta sillä ei ole väliä. Laineella on 40 maalin kausi CV:ssä, ja Blue Jackets on epätoivoisessa tilanteessa sen suhteen, etteivät he menettäisi Dubois-vaihtokaupassa ykköspalasena ollutta pelaajaa, Portzline valaisi.

Portzline kertoo, että Laine voisi saada seuraavalla sopimuksellaan jopa suuremman palkan, kuin NHL:n suomalaiset supertähdet Mikko Rantanen tai Sebastian Aho.

– Eikö niin, että Laineen voisi hyvällä omatunnolla olettaa saavan yli 9 miljoonaa dollarin palkan? Otin tässä arviossa huomioon mukaan COVIDin luoman tilanteen – NHL-seurojen omistajat tulevat käyttämään tätä tilannetta neuvotteluaseena pelaajia vastaan. Laineen palkka voi ylittää lopulta jopa kahdeksannumeroiset lukemat. En olisi ollenkaan yllättynyt, jos osapuolet päätyisivät yksivuotiseen sopimukseen, joka pitäisi Laineen rajoitettuna vapaana agenttina vielä seuraavana kesänä, Portzline kertoo.