Muistatko vielä ihmepojan Norjasta? 10 vuotta viraalista videosta hän kolkuttelee NHL:n ovia

© Kuva: Getty Images

Mathias Emilio Pettersen keräsi kiekkomaailman otsikoita reilut 10 vuotta sitten tällä videolla. Videossa numerolla 20 pelaava 10-vuotias norjalainen dominoi itseään monta vuotta vanhempia pelaajia.

Muihin norjalaisjunioreihin nähden Pettersen oli valovuoden edellä. Ennen lähtöään Yhdysvaltojen juniorisarjoihin 13-vuotias norjalaishyökkääjä teki Norjan alle 16-vuotiaiden sarjassa 20 otteluun messevät 71 pistettä.

Paljon on muuttunut 10 vuodessa. Numero 20 on pysynyt ennallaan, mutta Norjan Gretzkyksikin tituuleerattu entinen Youtube-tähti ei ole ollut ihan odotusten mukainen superjuniori. Pettersen sai odottaa nimensä kuuluttamista aina kuudennelle kierrokselle asti, jolloin hänet varasi Calgary Flames.

Vuodet yliopistossa tekivät Pettersenille hyvää. Opiskelu vei hieman ajatuksia pois jääkiekosta ja pelit NCAA:ssa pitivät häntä pois kirkkaimmista valokeiloista.

Nyt 20-vuotias norjalainen pelaa uransa ensimmäistä ammattilaiskautta ja on esiintynyt lupauksia herättävästi. 12 otteluun plakkariin on kertynyt 10 pistettä ja NHL-debyytti näkyy jo horisontissa. Jos Pettersen jatkaa edes suurin piirtein samanlaisella kehityskaarella, hän päässee pukemaan Flames-paidan ylleen tämän tai ensi kauden aikana.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.