Liigassa tapahtui Kärppien ja TPS:n toimesta yllättäviä juttuja – näin Mikko Manner ja Raimo Helminen kommentoivat erikoista vuoristorataa

Jääkiekkoliigassa on todistettu tällä viikolla Kärppien ja TPS:n, Kärppien etenkin, toimesta melkoista vuoristorataa. Joukkue otti tiistaina Mikkelissä nassuun Jukureilta sensaatiomaisesti 1-5, ja samalla turkulaislauma kellisti Tapparan herkkupalassa 4-2.

Asetelmat muuttuivat seuraavana päivänä totaalisesti, kun Turussa Kärpät kylvetti TPS:ää oikein urakalla 2-7. Jos oli Kärppien työmoraali hukassa Mikkelissä, niin keskiviikkoillassa laulu oli totaalisen toinen.

– Näin tässä lajissa ja ammatissa tunteiden ääripäät vaihtelevat nopeasti. Tiistaina valmentajana tuntui, ettei osaa mitään, nyt onnistuimme nappisuorituksella. Meillä onnistui kaikki, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner summasi Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Meiltä hyvä suoritus. Oltiin sitoutuneita pelaamaan pieniä voittavia asioita.

TPS-leirissä tunnelma ei ollut yhtä koholla, luonnollisesti.

– No… Raimo Helminen (arkistokuvassa) aloitti päätään pyöritellen.

– Me ei onnistuttu missään meikäläisen työstä lähtien. Tiedettiin kaikki, miten Kärpät tulee, mutta emme pystyneet suoriutumaan. Kärpät oli ylivoimainen ja me narussa. Kärpät antoi oppitunnin, meidän täytyy oppia tästä paljon.

Liigakiekko jatkuu tuttuun tapaan viikonloppuna, kun sekä perjantaina että lauantaina ohjelmassa on viisi matsia.