Suomalaisten NHL-vahtien maanantai oli synkkä, sillä peräti kaksi suomalaisvahtia joutuivat ainakin toistaiseksi siirtämään NHL-unelmaansa tuonnemmaksi.

Viikonloppuna Columbus Blue Jacketsin paidassa debytoinut 22-vuotias Veini Vehviläinen heivattiin ns. taxi squadiin Elvis Merzlikinsin palattua loukkaantumisensa jäljiltä takaisin joukkueen muonavahvuuteen. Vehviläinen on pelannut lyhyen NHL-visiittinsä lisäksi kuluvalla kaudella yhden ottelun AHL-seura Cleveland Monstersin riveissä.

Tampa Bay Lightningin Christopher Gibsonia odottaa vielä Vehviläistäkin karumpi kohtalo, sillä jo kaudesta 2008-09 saakka Pohjois-Amerikassa pelannut 28-vuotias suomalaisvahti passitettiin AHL-seura Syracuse Crunchin riveihin. Täksi kaudeksi Toronto Maple Leafsin palkkalistoilta Tampaan siirtynyt Gibson ei ole pelannut kuluvalla kaudella vielä otteluakaan.