Patrik Laineen pisteetön putki NHL:ssä on jo seitsemän ottelun mittainen. Kyseessä on suomalaisen synkkä henkilökohtainen ennätys.

Laineen itseluottamus on selvästi kateissa. Vastuun puutteesta ei ainakaan ole kyse. Laine on saanut pääosassa peleistään jääaikaa yli 19 minuuttia ottelussa. Myös suomalaisen ketjukaverit ovat saaneet tulosta aikaan.

Jopa kiekkoraamattuna noteerattu The Hockey News on pannut merkille Laineen vaikeudet. Arvostetussa jääkiekkojulkaisussa aihetta käsiteltiin suorasukaisella otsikolla: ”Mikä Patrik Lainetta vaivaa?”

– Lainetta on turhauttavaa katsella. Tiedämme, mihin hän pystyy. Parhaimmillaan hän on 40 maalin mies, joka saa parhaatkin maalivahdit näyttämään kuolevaisilta. Mutta muulloin hän näyttää olevan aivan pelin ulkopuolella ja hukassa. Siitä on tulossa aivan liian yleistä hänelle, toimittaja Steven Ellis kirjoittaa.

Laineesta on yritetty muovata voimahyökkääjää uudessa seurassaan. Tämä ei ole aivan toiminut.

– Jos Laine olisi parantanut atleettisuuttaan, ehkä puhuisimme voimahyökkääjästä, joka voi tehdä 30 maalia kaudessa helposti. Mutta hän ei ole, ja se voi olla turmioksi hänen pelaamiselleen yleisesti. Jos Laineen itseluottamus on murskana – ja ehkä hyvän pelintekijänkin puute viereltä sattuu – Blue Jacketsin täytyy löytää tapa herättää hänet taas.