Urheilumaailmassa käydään ainaista keskustelua siitä, kuka on minkäkin lajin paras pelaaja. Jääkiekko Wayne Gretzkyä pidetään kaikkien aikojen suuruutena. Hänellä on takataskussaan lukematon määrä ennätyksiä, ja hän oli aikkaudellaan ehdoton ykköstähti.

Gretzkyä on kuitenkin vaikea verrata Connor McDavidiin. Edmonton Oilersin ykkössentteri paukuttaa hurjia tehoja, mutta hän kalpenee selvästi Gretzkyn lukemille. Toisaalta NHL:ssä tehdään nykypäivänä huomattavasti vähemmän maaleja, joten tehopisteet eivät ole suoraan verrannollisia.

Tällä hetkellä McDavid tekee tehoja hurjalla tahdilla. 82 ottelun runkosarjassa pisteitä syntyisi uskomattomat 146 kappaletta.

Vain kahdeksan pelaajaa koko NHL:n historiassa on pystynyt heistä vastaavaan lukemaan. He kaikki pelasivat aikakaudella, jolloin ottelussa tehtiin keskimäärin seitsemästä kahdeksaan maalia. Maalivahtien torjuntaprosentitkin olivat tuolloin 87 ja 88 väliltä.

McDavidin aikakaudella maaleja tehdään keskimäärin alle kuusi ottelua kohden. Keskimääräinen torjuntaprosentti on puolestaan 91.