Viime päivinä sosiaalisessa mediassa on käyty keskustelua siitä, kuinka nuorilla Liiga-pelaajilla ei ole kunnioitusta kokeneempia pelaajia kohtaan. Kulttipelaaja Jonne Virtanen intoutui muistelemaan omia junnuvuosiaan Liigassa, jolloin vanhempia vielä kunnioitettiin.

– Eka reeni SaiPassa 17-vuotiaana, ni Levokari hyökkäs kimppuun heti ku tulin jäälle. Kysyin, mitä vittua, ni ilmotti vaa et turpa kii junnu. Jännitti ampua Mikko Strömbergille. Jos teit maalin ni tuli paskaa ja jos et tehny ni tuli paskaa, Virtanen muistelee.

Virtasen muisteloissa esiintynyt Pauli Levokari oli aikanaan yksi Liigan isoimmista korstoista. Puolustajalla oli mittaa lähes kaksi metriä ja painoa yli 100 kiloa. Parhaalla kaudellaan hän otti Liigassa 181 jäähyminuuttia.

Virtasen muistot eivät päättyneet siihen.

– Eka peli ni menin bussis vessaa ni Hessu Mälkiä ilmotti et 3 sekuntia aikaa tulla ulos tai en pelaa enää ikinä. En ees kussu ku tulin ulos. Odotin et Hessu kusi ja sit menin kiltisti. Ai että ku naurattaa nykyään.

Heikki Mälkiä pelasi upean uran SaiPassa. Hän kantoi seuran paitaa kolmella eri vuosikymmenellä ja toimi kaksi joukkueetta joukkueen kapteenina.