Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella sai aiemmin tällä kaudella aikaan valtavan kohun, kun hän penkitti maalipyssy Patrik Laineen. Suomalaishyökkääjä oli juuri hankittu jättikaupassa Winnipeg Jetsistä, joten ratkaisu oli kaikkea muuta kuin odotettu.

Ja temppuilu sen kuin jatkui myös perjantaiyönä Florida Panthers -pelissä, kun tulisieluisenakin tunnettu Tortorella penkitti Laineen jälleen. Ratkaisu oli suorastaan käsittämätön, sillä vain hetkeä aiemmin suomalaistykki päätti maalittoman putkensa.

– Siinä hetkessä se vain toimi niin, Tortorella oli perustellut uskomatonta vetoaan pohjoisamerikkalaisille medioille.

Nyt Tortorella oli selittänyt tapausta Sportsnetille tarkemmin.

– Teen koko ajan päätöksiä pelaajien jääajasta sekä siitä, missä tilanteissa he ovat jäällä. Onko se penkittämistä? Ei, en penkittänyt ketään eilen illalla, Tortorella pauhasi.

Mitä se sitten onkaan, kun pelaaja jää penkille. Kyseessä lienee tulkintakysymys.

– Päätin vain peluuttaa kolmannen erän loppupuolella muita pelaajia, jotka mielestäni sopivat paremmin siihen tilanteeseen. Minun täytyy tehdä tämänkaltaisia päätöksiä.

Columbus menetti kyseisen penkityspelin kolmannessa erässä kolmen maalin johtonsa takaiskuilla, jotka eivät olleet suomalaisen syytä. Tasoitusmaalin aikaan Laine oli jo penkitettynä ja lopulta Blue Jackets sössi pelistä tappion jatkoajan päätteeksi luvuin 4-5.

– Luuletteko te, etten halua Pattyn pelaavan? Kyllä minä haluan hänen pelaavan. Mutta minun täytyy silti tehdä päätökset sen mukaan, miten kukin kaveri on pelannut siinä tietyssä ottelussa.

– Ykköstykkikään ei saa mitään ilmaiseksi. En näe asiaa niin. Teen päätökseni sen perusteella, mitä ottelussa tapahtuu sillä hetkellä.

Samantyyppistä kohtelua sinitakeissa koki jo sieltä pois lähtenyt Pierre-Luc Dubois.

– Tiedän, millainen draama penkityksistä usein syntyy. En oikein ymmärrä sitä.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Syvällä kyntävässä NHL-joukkueessa edessä isoja siirtoja? Parjattu Erik Karlsson suorana – “En allekirjoittanut sopimusta kokeakseni sellaista, mitä koin Senatorsissa”

Mies Oulunsalosta ilmiliekeissä – meneekö jopa parin vuoden takaisen NHL:n ykkösvarauksen ennätys pirstaleiksi? “Voisin tottua siihen, että tekee miljardi maalia”

Tiesitkö? Yksi yllättävä tilasto todistaa Kasperi Kapasen äityneen kivenkovaan vireeseen NHL:ssä