Ja suomalaisten NHL-pelurien sairaslista kasvoi vain: Tulikuuma peluri putosi, kukaan ei tunnu tietävän tilasta yhtään mitään

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsilla on siinä mielessä hyvä tilanne, että joukkue liitää NHL:ssä viiden ottelun voittoputkessa. Lisäksi kun kahdeksasta edellisestä matsista on irronnut peräti seitsemän voittoa, on viime vuosien menestyjä noussut keskisessä divisioonassa jo pudotuspelipaikoille.

Mutta jotta tilanne ei näyttäisi liian ruusuiselta, putosi suomalaisvahti Juuse Saros pois kokoonpanosta ennen viime yön 3-2-voittoisaa Chicago Blackhawks -matsia. Voiton torjuneen Pekka Rinteen kakkosmolarina toimi suomalainen Kasimir Kaskisuo.

Huimaan vireeseen päässeen nuorten maailmanmestarin tilaa tarkkaillaan Predsin kotisivujen mukaan päivä kerrallaan. Muita tietoja Saroksen tilasta ei löydy.

Luotsi John Hyneskään ei osannut kertoa tapauksesta sen tarkemmin.

Saros on ollut edellisissä otteluissaan aivan tolkuttomassa tikissä. Helmikuun puolesta välistä lähtien selän taakse on mennyt maksimissaan vain kaksi kutia per peli, ja torjuntaprosentti on pyörinyt 95:n paikkeilla ottelusta toiseen.

Suomalaispelaajien loukkaantumistilanne sen sijaan ei ole kiva. Peleistä ovat olleet Saroksen lisäksi pois esimerkiksi Florida Panthersin Aleksander Barkov, Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen, Arizona Coyotesin Antti Raanta ja Boston Bruinsin Tuukka Rask.

LUE ALKUVIIKON NHL-JUTUISTA MYÖS:

Jalka vääntyi luonnottomasti – NHL-tähti loukkaantui karmeasti kamppailtuaan Esa Lindellin kanssa: ”Aivan p*rseestä – en nähnyt tapausta, enkä halua nähdä”

Jarmo Kekäläisen, Patrik Laineen ja kumppanien Columbus tunaroi pisteet NHL:n pohjamutiin kuuluvalle laumalle: “Pelasimme kauheasti – tämä touhu haisee”

Mitä sitä turhia huilimaan! NHL:n rautamies rikkoi järjettömän rajapyykin

Yllättävän karu NHL-yö: Kaikki suomalaiset jäivät maaleitta – Patrik Laine ja Kaapo Kakko varjojen mailla