Edmonton Oilersin kanadalaiskapteeni Connor McDavid nousi taalaliigassa yöllä uusille kymmenluvuille, kun kauden 29. ottelunsa pelannut supertähti on nyt takonut taalaliigassa jo hervottomat tehot 17+34=51 (+10).

Tuo saldo tuli kasaan, kun Oilers taltutti Ottawa Senatorsin luvuin 6-2. McDavid takoi ykkösketjun keskellä saldon 1+2=3, ja 50 pisteen yli hän nousi hämmentävän nopeaan tahtiin.

29 peliä on kahdeksanneksi nopein suoritus sitten kauden 1995-96. Edellä on kovia seppiä, ja nopeiten tuohon on pystynyt aikoinaan Mario Lemieux – Pittsburgh Penguinsin paidassa vain 18 matsissa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Only five different NHL players over the past 25 years have reached the 50-point mark in fewer games than @cmcdavid97 (29 GP), including four who did so with Pittsburgh.

Sidney Crosby is the only active player among that cohort. #NHLStats

Myös Oilersin historiassa kautta aikain temppu on nopea, ja pelaajista vikkelämmin 50 pinnaan ovat päässeet vain Wayne Gretzky ja Jari Kurri.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Connor McDavid reached 50 points in exactly 29 games for a second straight season.

Only two different players in @EdmontonOilers history have reached the 50-point mark in fewer games. #NHLStats

Edmonton on divisioonassaan vahvoilla, kun se miehittää pohjoisessa kakkossijaa. Edellä on vain Toronto Maple Leafs.

LUE NHL:N LAUANTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Mahtisopimus loppuu tähän kauteen – mitkä ovat Alex Ovetshkinin tulevaisuuden näkymät nyt?

Rasmus Kupari lähetettiin NHL:stä farmiin – ja tehoilu jatkui heti

“Emme vain nähneet syytä tehdä muutoksia” – näin Mikko Lehtosesta irti päästäneen Toronto Maple Leafsin luotsi kommentoi suomalaispelaajan tilaa