Patrik Laineen hiljattain pois kaupanneen Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice otti kovin sanankääntein kantaa kapteeninsa Blake Wheelerin ympärillä pyörivään kritiikkimyrskyyn.

Jets-kipparia on viime aikoina syytelty paitsi Columbus Blue Jacketsiin kaupatun Laineen kiusaajaksi, myös laiskaksi joukkuepelaajaksi varsinkin puolustussuuntaan pelattaessa. Wheeler on ollut jäällä 13 maalin aikana joukkuettaan vastaan tällä kaudella tasakentällisin tehdyistä 19 osumasta. Maurice lataa silti arvostelijoille suorat sanat.

– Olen herkkä sille (Wheeler-kriitikille), koska olen ihaillut häntä siitä saakka kun saavuin tänne, Maurice avautuu TSN:lle.

– Hänen arvonsa, luotettavuutensa ja persoonansa… se kuinka hän hän johtaa pukukoppia ja kuinka hän pelaa. Hänellä on 11 v*tun tehopistettä 10 ottelussa, Maurice jyrähtää.

– Teette syväluotaavia analyysejänne, ja voi luoja, ne eivät kerro hevonp*skaakaan siitä, mitä viisi kaveria tekevät jäällä. Teillä on kaupungissa kaveri, joka pelaa näin kovaa ja on hieno johtaja sekä hieno ihminen.

– Jos hänen plusmiinus-lukemansa (-9) ei ole sitä mitä haluatte, suhteuttakaa se siihen, että hän on 88 tehopisteen pelaaja. Olemme pelanneet 10 peliä rekordilla 6-3-1, ja te arvostelette kapteeniamme. Olen loukkaantunut siitä, Maurice ripittää toimittajia.

Wheeler, 34, on 11 (3+8) tehopisteellään Jetsin alkukauden neljänneksi tehokkain pelaaja.