Upeita rankkarimaaleja, maailmanmestaruus ja huikeaa taistelua… näistä Leijonat-hetkistä Mikko Koivu muistetaan

© Kuva: Getty Images

Mikko Koivu yllätti eilen kiekkomaailman kummallakin puolella Atlanttia. Hän ilmoitti jäävänsä eläkkeelle jääkiekosta kesken NHL-kauden. Syyksi yllätyspäätökselle hän kertoi, ettei pysty enää pelaamaan itselleen tyypillisellä tasolla.

Hienon NHL-uran lisäksi Koivu muistetaan Leijonat-paidasta. Vuosikymmenien ajan Koivu edusti Suomea maailman huipulla ja pääsi kantamaan kapteenin C-kirjainta rinnassaan. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia hienoimpia hetkiä Koivun maajoukkueuralta.

MM-kisojen välieräottelu vuonna 2007

2000-luku oli vaikeaa aikaa Leijonille. Vuosituhannen alkupuoliskolla Suomi kärsi kaksi kirvelevää tappiota finaaleissa. Niiden jälkeen Leijonia ei finaaleissa nähtykään vuosikausiin.

Vuoden 2007 MM-kisoissa Suomi kohtasi välierässä Venäjän hirmuisen joukkueen. Vahvan puolustustaistelun ansiosta ottelu venyi jatkoajalle 1-1 lukemissa. Ratkaisijaksi nousi Mikko Koivu, joka kävi nostamassa vastustajan maalivahdin mailaa ja käänsi sitten pelinvälineen reppuun.

– Tuomo Ruutu sinne Mikko Koivulle… JA KOIVU LYÖ SUOMEN FINAALIIN! KOIVU LYÖ SUOMEN FINAALIII-IIIN! Sitten vuoden 2001 Mikko Koivu lyö Suomen finaaliin, selostaja Antero Mertaranta hehkutti osumaa.

Legendaarisen maalin pääset katsomaan tästä.

Vuoden 2011 rankkarikisat

Vuonna 2011 Leijonat voitti pitkän odotuksen jälkeen historian toisen MM-kultansa. Matkalla mestaruuteen Leijonat oli lähes jokaisessa ottelussa tappiolla, mutta onnistui hyvän henkensä vuoksi kääntämään ne voitoiksi.

Matkalla mestaruuteen Leijonat joutui kolmesti rankkareille: Latviaa, Saksaa ja Venäjää vastaan. Kisojen aikana Mikko Koivu iski neljä rankkarimaalia ja jokaisen vieläpä samalla tavalla: rystyllä maalin kattoon!

Tärkein osuma tuli jatkosarjan ottelussa Venäjää vastaan. Voitto tiesi Leijonille helpompaa vastustajaa välierään.

– Minnesotan mies tulee sieltä kovalla vauhdilla jälleen, ja on pistänyt rystyllä tähän mennessä. Entäs nyt sitten? Oijoijoi! Kyllä se on selvää pässinlihaa, kun Koivun poika tulee sieltä! Hän nostaa jälleen sinne yläputken alle, Mertaranta selosti.

Rankkarikisan pääset katsomaan tästä.

Vuoden 2011 maailmanmestaruus

Kuva: Getty Images

Leijonille oltiin syötettyä katkeraa kalkkia finaalissa toisensa perään. Surullinen putki kuitenkin katkesi vuonna 2011, kun Koivun kipparoima Suomi voitti Ruotsin finaalissa 6-1 lukemin.

Kuva: Getty Images

Leijonat-kapteenin riemu oli käsinkosketeltavaa jo ottelun edetessä. 5-1 maalin kohdalla hän tuuletti villisti kulmassa ja kannusti paikalla olleita suomalaisfanejakin yhtymään riemuun.

Huikea ilta kruunautui siihen, kun Koivu pääsi nostamaan MM-pokaalia. Odotusta oli kestänyt vuodesta 1995 asti ja se näkyi myös leijonakapteenin tuuletuksissa.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.