Toronto Maple Leafs-supertähti Auston Matthewsin hurja alkukausi jatkui jälleen varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa, kun 23-vuotias yhdysvaltalainen latasi joukkueensa voittomaalin 3-1-voitossa Vancouver Canucksista.

Matthews on tehnyt kuluvalla kaudella pelaamissaan 12 ottelussa peräti 11 maalia ja johtaa NHL:n maalipörssiä kahden osuman hajuraolla.

Jenkkisentteri on iskenyt kiekon verkkoon nyt jo kahdeksassa viimeisessä esiintymisessään ja viimeisten 25 vuoden aikana parempaan ovat pystyneet vain Jaromir Jagr ja Teemu Selänne.

Jagr osui yhdeksässä peräkkäisessä ottelussaan 1996-97 ja tilaston kärkipaikkaa pitävä Selänne latoi kiekon verkkoon peräti 11 peräkkäisessä matsissaan kaudella 1997-98.

Matthewsin kanssa kolmospaikkaa jakaa tässä listauksessa viisi muuta pelaajaa.

NHL laskee Matthewsin putken virallisesti vain seitsemän ottelun mittaiseksi, sillä hän oli pienen vamman vuoksi välissä sivussa yhdestä pelistä. Tästä syystä taalaliigan pr-osaston Twitter-tili kutsuu putkea termillä ”viimeiset kahdeksan esiintymistä”.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Auston Matthews extended his goal streak to seven games and has found the back of the net in each of his last eight appearances.

Only two players in the last 25 years have had a longer run of consecutive games played with a goal. #NHLStats
Am I missing something? What is the difference between “7 game goal streak” and “found the back of the net in eight straight games?”