Koronaviruksen vuoksi perutut MM-kisat keväällä 2020 ovat osoittautuneet taloudellisesti jättimenestykseksi jopa ilman ainuttakaan ottelua, kertoo sveitsiläismedia Le Matin Dimanche.

Turnaus tuotti tapahtumaa varten otetun vakuutuksen myötä peräti 13,4 miljoonaa Sveitsin frangia (noin 12,38 miljoonaa euroa). Summan jakavat keskenään tasan Sveitsin jääkiekkoliitto ja markkinointiyhtiö Infront.

Kyseessä on jääkiekon MM-kisahistorian toiseksi suurin voitto Suomessa 2003 järjestetyn turnauksen jälkeen. Tuolloinen tapahtuma tuotti 13,5 miljoonaa Sveitsin frangia (noin 12,47 miljoonaa euroa).

Tapahtuman peruuntumisen varalta otettu vakuutus tuli erittäin kannattavaksi, sillä sveitsiläisen Watson-lehden toimittaja Klaus Zauggin mukaan sen hinta oli ”vain” 350 000 Sveitsin frangia. Vakuutuksen korvaussumma oli erittäin avokätinen sillä se laskettiin sen mukaan, että kaikki turnauksen 64 ottelua olisi myyty loppuun.

– Ei pelejä, ei kovaa työtä järjestää tapahtuma. Viimeksi vastaava diili on tehty raamatullisina aikoina, kun Jeesus ruokki 5000 nälkäistä ihmistä viidellä leivällä ja kahdella kalalla, Zaugg innostui tapahtuneesta kolumnissaan.

Sveitsiläiset kisajärjestäjät olivat odottaneet turnaukselle huomattavasti pienempää, noin 3,5 miljoonan frangin voittoa mikäli se olisi pystytty järjestämään normaalisti.