NHL:ssä käynnissä maalivahtikriisi? Suomalaisvahditkin kärsijöiden joukossa

© Kuva: Getty Images

Suomi on tullut kiekkomaailmassa tunnetuksi maalivahtien ykkösmaana. Viime vuosina sinivalkoisten torjujien määrä NHL:n huipulla on kuitenkin laskenut parhaista ajoista.

Tällä kaudella on ollut erityisen vaikeaa tilastojen valossa. Nashville Predatorsin suomalaiskaksikon Juuse Saroksen (89,3) ja Pekka Rinteen (90,2) torjuntaprosentit eivät ole rohkaisevat. Tuukka Raskin (89,8) tai Mikko Koskisen (88,9) lukematkin ovat kehnoja.

Maalivahtiongelma on koko NHL:n laajuinen. Torjuntaprosentit ovat romahtaneet tällä kaudella ympäri liigaa. Surkein tilanne on Kanadan omassa divisioonassa. Kaikkien maalivahtien keskimääräinen torjuntaprosentti on yhteenlaskettuna 89,3.

Paras tilanne on läntisessä divisioonassa. Maalivahtien yhteinen torjuntaprosentti on 90,5. Keskinen divisioona (90,4% )ja itäinen divisioona (90,0%) ovat astetta heikommat. Tilastolukemat kuvaavat tilannetta ennen sunnuntain ottelukierrosta.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.