NHL-seuralta outo ratkaisu – heivasi ykkösmaalivahtinsa farmiliigaan!

© Kuva: Getty Images

NHL-seura Washington Capitals on päätynyt erikoiseen ratkaisuun sunnuntai-illan Pittsburgh Penguins -ottelun alla.

Seura päätti lähettää täksi kaudeksi ykkösvahdiksi nostetun venäläismaalivahti Ilja Samsonovin farmiliiga AHL:ään. 23-vuotias Samsonov läpäisi viimein koronaprotokollan, mutta superlupauksen edellisestä ottelusta on ehtinyt vierähtää jo kuukauden päivät.

Kolmatta kauttaan NHL:ssä pelaava Samsonov pelaa parhaillaan tulokassopimuksensa viimeistä kautta, minkä vuoksi pelaajan lähettäminen farmiliigaan onnistuu ilman siirtolistan läpäisemistä. Samsonovin on tarkoitus hakea 1-2 pelin ajan pelituntumaa Hershey Bearsin riveissä ennen paluutaan taalajäille. Mies on pelannut tällä kaudella toistaiseksi vasta kaksi NHL-ottelua torjuntaprosentilla 86,8.

Samsonovin poissaollessa Capitalsin torjuntavastuu on langennut 25-vuotiaan Vitek Vanecekin harteille. Tshekkivahti aloittaa sunnuntaina jo kymmenennen peräkkäisen ottelunsa Capsin maalilla.