NHL-konkaritoimittajalta kovaa tekstiä! Kevin Lankisella mahdollisuus todella harvinaiseen palkintoon – ”Ovi on täysin auki”

© Kuva: Getty Images

Kuluvalla kaudella yksikään tulokaskenttäpelaaja ei ole vielä yksittäisiä huippusuorituksia lukuun ottamatta varsinaisesti liekehtinyt NHL-kaukaloissa.

NHL:n parhaan tulokkaan Calder Trophysta kamppaileekin tästä johtuen realistisesti myös ainakin pari maalivahtia, kirjoittaa TSN:n konkaritoimittaja Frank Seravalli tuoreessa kolumnissaan.

– Ovi on täysin auki Chicago Blackhawksin Kevin Lankiselle ja Washington Capitalsin Vitek Vanecekille, Seravalli vakuuttaa.

Edellinen maalivahti, joka valittiin NHL:n vuoden tulokkaaksi oli Columbus Blue Jacketsia edustanut Steve Mason kaudella 2008-09.

25-vuotias Lankinen on torjunut 13 ottelussa kiekot torjuntaprosentilla 92,7 ja päästänyt taakseen keskimäärin 2,43 maalia per peli. Ehkä olennaisin tilasto, voittosarake, näyttää suomalaisen kohdalla seitsemää voittoa.

Vanecek on pelannut Lankisen tapaan toistaiseksi 13 ottelua torjuntaprosentilla 90,9 päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,90. Voittoja Capitals-veskari on torjunut joukkueelleen samat seitsemän.

Suomalaispelaaja on valittu NHL:n kauden tulokkaaksi vain kahdesti. Suomalaissyntyinen, mutta jo kuusivuotiaana rapakon taakse muuttanut ja Kanadan kansalaisuuden sittemmin ottanut Pertti Lund sai pystin 1949. Teemu Selänne palkittiin Calder Trophylla puolestaan 1993.