Nashville Predatorsin alkukausi on ollut tukkoinen, eikä harvakseltaan voittoja napsivalle ”suomalaisjoukkueelle” voi hyvällä tahdollakaan povata pitkää kevättä NHL:n pudotuspeleissä.

Pelaamistaan 12 ottelustaan vasta viisi voittoa – ja niistäkin vain kaksi varsinaisella peliajalla – napanneen joukkueen alivoimapeli on koko NHL:n surkeinta, mikä on iso syy Predatorsin synkkään alkukauteen.

Mediajätti The Athleticin NHL-toimittaja Alan Vignan nostaa tikunnokkaan ennen kaikkea Mikael Granlundin, jonka jäällä ollessa vastustaja on pöllyttänyt armotta Predatorsin maaliverkkoja ylivoimalla.

Vignanin mukaan Predatorsin kannattaisikin kaupata sekä Granlund, että joukkueen toinen suomalaishyökkääjä Erik Haula toisaalle ennen siirtotakarajaa. Molemmat pelaavat seurassa yksivuotisilla sopimuksilla, joten ensi kesänä kaksikko olisi vapaa karkaamaan toisaalle ilmaiseksi.

– Kaupatkaa Granlund, Haula ja Brad Richardson toisaalle nyt, kun heillä on enää vuosi sopimusta jäljellä ja hankkikaa vaihdossa varausvuoroja. Predatorsin pitäisi myös harkita Mattias Ekholmin kauppaamista, sillä hän on joukkueen houkuttelevin myyntivaltti, Vignan neuvoo.

– Seuraava tehtävä voisi olla Ryan Johansenin ja Matt Duchenen sopimusten heivaaminen Seattleen laajennusdraftin yhteydessä. Tämä voisi onnistua lisäämällä mukaan joitakin varausvuoroja, Vignan näkee.

Toimittaja on toisin sanoen vahvasti sillä linjalla, että viime vuodet alamäessä olleen seuran olisi korkea aika aloittaa totaalinen uudelleenrakennus palatakseen takaisin muutaman vuoden takaiseen loistoonsa.