Minnesota-fanit valitsivat seurahistorian parhaan pelaajan – Mikko Koivu sivuutettiin tylysti kärkipaikalta

© Kuva: Getty Images

Viime viikolla NHL-uransa päättänyt Mikko Koivu sai kylmän suihkun Minnesota Wild -faneilta näiden äänestettyä seurahistorian parasta pelaajaa The Athleticin sivuilla.

Taalajäillä 20 vuotta esiintyneen organisaation historian parhaaksi pelaajaksi äänestettiin takavuosien slovakialainen maalipyssy Marian Gaborik, joka pelasi seurassa 502 ottelua tehoin 219+218=437. Koivun vastaavat lukemat olivat 1027 ottelussa 205+504=709.

Muutamaa Columbus Blue Jacketsissa tällä kaudella pelaamaansa ottelua lukuunottamatta koko NHL-uransa Wildia edustanut ja 11 kautta seuran kipparina toiminut Koivu olisi kieltämättä ollut looginen valinta kärkipaikalle, sillä mies johtaa Wildin tilastoja pelatuissa otteluissa, syöttöpisteissä, plusmiinus-lukemassa, ylivoimapisteissä, laukauksissa, otetuissa aloituksissa sekä pelatuissa minuuteissa.

Gaborik keräsi äänestyksessä 3173 ääntä, kakkoseksi sijoittunut Koivu 3105. Seuraavat sijat menivät Zack Pariselle, Jared Spurgeonille sekä Ryan Suterille. Suomalaisista top 20 -listalle nousi myös ex-maalivahti Niklas Bäckström (sija 7.) sekä Mikael Granlund (sija 13.).