Jokerit palasi KHL:ssä voittokantaan, kun se kaatoi vieraskamppailussa Kunlun Red Starin maalein 2-1.

Helsinkiläisryhmä oli koko ottelun Red Staria edellä, sillä se vei kamppailun laukaukset peräti 44-15.

Maalinteko oli kuitenkin vaikeaa ja kotijoukkue johti avauserän jälkeen 1-0.

Toisessa erässä Markus Hännikäinen tasoitti kamppailun, mutta muuten Jokerit hakkasi päätään Kunlunin maalivahti Dmitri Shikiniin ja vasta kolmannen erän loppuhetkillä Brian O’Neill onnistui viimeistelemään voittomaalin komean taituroinnin päätteeksi.

Jokereiden maalia vartioinut Samuel Jukuri hoiti vähät työnsä varmasti ja kruunasi iltansa kirjauttamalla syöttöpinnan O’Neillin osumaan.

– Jukuri on joutunut kovaan paikkaan ja suoriutunut siitä hyvin. Hienosti hän oli tänäänkin mies paikallaan, päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui joukkueen nettisivulla.

Jokerit on ollut viime ajat kovassa otteluruuhkassa pelatessaan pois alkukaudesta siirrettyjä pelejä.

– Meidän on pitänyt pelata paljon rästipelejä ja tämä on kova liiga jo muutenkin matkustamisen suhteen. On turha hakea tekosyitä, mutta on aika selvää, että pari viime kuukautta ovat olleet rankkoja, O’Neill painotti perjantain kamppailun jälkeen ja jatkoi:

– Nyt on vielä tullut loukkaantumishuolia isoille pelaajille. Esimerkiksi ylivoimakoostumuksestamme on puuttunut pari tärkeää palasta. Toivottavasti nämä haasteet tekevät meistä vahvempia pudotuspeleihin lähdettäessä.

Jokereiden kolmen ottelun vieraskiertue päättyy sunnuntaina SKA Pietaria vastaan.