Jesse Puljujärveä on hehkutettu runsaasti Edmontonissa ja paluu NHL:ään vuoden tauon jälkeen on ylittänyt mitä ilmeisimmin villeimmätkin odotukset. Kauden 17 ottelussa suomalaishyökkääjä on nakuttanut tehot 4+3=7, mutta tilaisuuksia isompaankin pistesaldoon on ollut.

Puljujärven ketjutovereista käytiin paljon keskustelua, kun hän siirtyi ensimmäistä kertaa Edmontoniin. Ajatus oli, että parempien ketjukavereiden kanssa suomalainen pärjäisi. Nyt Puljujärvi ei tarvitse ketään toista loistaakseen. Päinvastoin, hän on itse tehnyt muista Edmonton-pelaajista parempia.

Valtaosa Edmontonin pelaajista pelaa paremmin, kun he ovat yhtäaikaa jäällä Puljujärven kanssa. Suomalaislupauksen kanssa pelatessaan suurin osa pelaajista pystyy luomaan enemmän maalipaikkoja kuin ilman Puljujärveä. Yhteensä Edmontonin joukkue luo 15 prosenttia enemmän maalipaikkoja pelatessaan Puljujärven kanssa.

Jopa Edmontonin supertähti Connor McDavid on parempi saadessaan pelata suomalaisen rinnalla. Maalin todennäköisyys nousee peräti 5,73 prosentilla.

Sid

@NHL_Sid
Jesse Puljujarvi has been beyond good this year. Almost every single teammate becomes much, much better with him on the ice. #Oilers