IS: Koronavirus iski rajusti Rasmus Ristolaiseen – suomalaistähdeltä karu tekstiä

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen on ollut viime viikot sivussa NHL-kaukaloista koronaviruksen takia.

Ristolainen paljasti perjantaina Ilta-Sanomien haastattelussa, että hänen fyysinen kuntonsa romahti koronavirustartunnan takia.

– Kyllä tässä on ollut kaikki mahdolliset oireet. Välillä on ollut koviakin olotiloja, mutta hengissä ollaan. Mitä olen jutellut muiden kanssa ympäri liigan, kenellekään ei ole ollut samanlaisia oloja kuin minulla tämän takia, Ristolainen avasi Ilta-Sanomille.

– Kun sormesta mitattiin happitasot, ne olivat laskeneet aika pahasti. Muutenkin väsytti koko ajan heti, kun teki jotakin. Parin päivän jälkeen koronaoireet olivat jo menneet paremmaksi, ja luulin, että alan parantua tästä, mutta sen jälkeen tuli lisää rintakipuja ja muita oireita, Sabres-pakki jatkoi.

Ristolainen aloitti kautensa loistavasti ollen yksi Sabresin parhaista pelaajista. Suomalainen on kerännyt kymmeneen otteluun tehopisteet 2+4=6.

Ristolaisen mukaan häntä tuskin nähdään hetkeen kaukalossa.

– Nyt tilanne on ihan hyvä. Sain lääkäreiltä terveen paperit, mutta olen fyysisesti tällä hetkellä niin heikossa kunnossa, että tässä on vielä matkaa päästä pelikuntoon. Pikkuhiljaa rakennetaan pelikuntoa, mutta en vielä tiedä, milloin olen takaisin askissa.

– Ihmiset ovat kysyneet paluuaikataulusta vähän siihen tyyliin, että ihan kuin minulla olisi joku flunssa. Tässä ei nyt ihan hetkeen pelata. Tämä on aika kova tauti, Ristolainen sanoi.